Till alla vardagskämpar

blomma bland stenar_IngelaHellqvist

Vi lever i individualiseringen tidsålder, där hela meningen med livet har blivit att förverkliga sig själv. Men då tänker jag ofta på alla människor (ofta kvinnor) som kämpar livets kamp, mitt i sin vardag. De vars tillvaro inte tillåts kretsa med dem själva som mittpunkt. De som ständigt måste ställa sig själva åt sidan för att kanske familjens tillvaro ska hålla. De som inte har möjlighet att ägna sig åt självförverkligande; där ”egentid” endast är en saga. De som ger sitt liv för andras lycka men som aldrig själva känner sig lyckade. För i vår tid är väl bara den lyckad som regelbundet kan ägna sig åt sig själva, åt sitt eget sökande efter inre styrka, balans och harmoni? Och sånt har dessa människor inte tid till. De har ju fullt upp med att stå mitt i verkligheten och kämpa.

Men i min värld är det du, som står mitt i verkligheten så som den är med ditt mod att ställa någon annan i ditt första rum och kämpa för någon annans skull, som är den starka. I mina ögon är det du som står mitt i verkligheten som lever fullt ut. Det är du som kommer att nå sann visdom och inre styrka. Varje människa behöver pausa ibland. Stunder av stillhet för att orka. Och det önskar jag dig av hela mitt hjärta. Men alla ska veta att styrka fås genom kamp. Visdom fås genom erfarenheter. Harmoni fås genom kärleksfulla handlingar.

Så, du Uppoffrande, var inte modfälld. Känn dig inte misslyckad. Sträck istället på dig och var stolt! Det är såna som du som gör världen bättre!

Hörde denna tänkvärda bön på radio en kväll, uppläst av psykoterapeuten och författaren Patricia Tudor-Sandahl (författare okänd):

”Jag bad om styrka och fick svårigheter för att göra mig stark.
Jag bad om framgång och fick begåvning och muskler att arbeta med.
Jag bad om mod och fick faror att övervinna.
Jag bad om kärlek och fick bekymrade människor att hjälpa.
Jag bad om förmåner och fick möjligheter.
Jag fick ingenting av det jag önskade och allt som jag behövde.”

Fridens liljor!

Facebook
Facebook
INSTAGRAM
LinkedIn
Twitter
Follow by Email
RSS