Nyttigt och gott(!) för småätare

godaste kokosbollarna

När sötsuget sätter till är det svårt att hålla sig borta från skafferiet. Men nu är det slut på onyttigt småätande för vår del. Nu tänker vi nämligen bara ägna oss åt nyttigt småätande! Efter att en av våra pyssliga medarbetare en dag snodde ihop dessa fullständigt begärliga kokosbollar med kakao, nötter, mandlar och torkade frukter åt oss, så behöver vi inget annat. Enkelt är det också. Prova själv så får du se!

Ingredienser:

  • 2,5 dl blandade, naturella nötter (tre olika sorter är lagom)
  • 9–10 st torkade dadlar, kärnfria
  • ca 1/2 dl (omkring 5 stora bitar) torkade frukter av valfri sort, beroende på vad man gillar. I våra bollar är det en blandning av torkade äpplen, aprikoser och plommon.
  • 2 msk ren kokosnötsolja
  • 2 msk kakao
  • 2 msk kaffe
  • Kokosflingor

Hacka nötter, dadlar och övriga torkade frukter i mindre bitar och mixa dem till ”småhack” i matberedare eller mixer. Blanda i kokosnötsolja, kakao och kaffe och mixa ihop till en fast konsistens. Forma till bollar som slutligen rullas i kokosflingorna.

Låt dig väl smaka!

Facebook
Facebook
INSTAGRAM
LinkedIn
Twitter
Follow by Email
RSS