Boktips: ”SLUTA ALDRIG GÅ”

Inte bara ett tips, en uppmaning: läs den här boken! Det var julrush, hög arbetsbelastning, dygnets timmar räckte inte till. Var en snabb sväng in på Ica tillsammans med yngsta dottern, för att köpa någon ingrediens som saknades. Det sista jag var ute efter just då var en bok att läsa. Noterade inte ens hyllan med pocketböcker men hann uppfatta en boktitel som fick mig att stanna. Tog upp boken: ”Sluta aldrig gå”. En stark känsla dök upp inom mig: Läs den här boken. Följde den inre uppmaningen och köpte hem den. När julhelgen hade passerat läste jag. Kunde inte sluta.

Christina Rickardssons personliga berättelse är extremt stark. Berättelsen om hennes barndom som startade med flera år som extremt utsatt gatubarn i São Paulo, Brasilien, via något år på barnhem, innan hon som åttaåring adopterades till en familj i ett mindre samhälle i norra Sverige; om hennes sökande efter svar i vuxen ålder, för att kunna bli en hel människa efter allt hon varit med om … Det är en bok som inte bara fängslar, den berör på djupet och sätter spår. Viktiga spår! Bara läs den!

//Ingela Hellqvist

Boktips: Sluta Aldrig Gå, av Christina Rickardsson. Oerhört stark – oerhört berörande – oerhört viktig. Läs den!
Facebook
Facebook
INSTAGRAM
LinkedIn
Twitter
Follow by Email
RSS