GODAST MED BARNVÄNLIG CHOKLAD!

Världen är full av orättvisor, tänker jag och smaskar vidarepå min supergoda chokladkaka från välkänt godismärke. Kakao är nämligen min favoritingrediens. Så även i flytande form. En kopp choklad gör en varm och glad. Kakao är också nyttigt (oblandad, förstås, men ändå). Och så kan man använda det i kroppsvård. Chokladbehandlingar är lyx-spabehandlingen nr 1!

Choklad är också vara mina barn bästa godis. Med allt detta känns orättvisor rätt långt borta. Ända tills jag var på väg att köpa mer choklad och kom att botanisera bland det ekologiska godiset på ett välsorterat närköp …

Visste du att 60 % av all kakao som används i såväl chokladkakor, fika, drycker, bakverk, kommer från Elfenbenskusten och Ghana i Västafrika? Visste du att det på kakao-plantagen i dessa områden arbetar 2 300 000 barn! 90 % av dessa barn arbetar under illegala och mycket farliga omständigheter. Många av dessa barn har tagits från sina familjer, tvingats in i arbete och förnekas skolgång. 

Visste du det? Det visste inte jag. Har kanske hört men i så fall aldrig lyssnat … Tills den här dagen då jag fann en stor, färgglad chokladkaka i butikens hylla med emblemet: ”Together we make chocolate 100 % slave free”. Tony’s Chocolonely är ett Holländskt chockladmärke som tillkommit endast med syfte att uppmärksamma världen på detta moderna barnslaveri – och få ett slut på det.

”100 % slavefree chocolate: Not just our chocolate. No. All chocolate worldwide. When there is really no more slavery in the chocolate industry, then we will have achieved our goal.” /Tony’s Chocolonely

Tackar nu Tony’s Chocolonely för att de gjorde mig uppmärksam på detta. Vill inte understödja barnslaveri. Ja, jag köpte självklart en kaka. Och om jag gillade chokladkakor tidigare så gillar jag denna ännu mer. För den är verkligen god! För både smaklökar och samvete. Och så går 1 % av intäkterna för varje såld chokladkaka till arbetet att all kakao ska bli slav-fri. Än finns hopp om mänskligheten!

Tony’s Chocolonely finns bland annat att köpa i välsorterade mataffärer.

Vill du veta mer? Mer information om detta får man redan när man köper en chokladkaka från Tony’s Chocolonely. Ännu mer information finns på Livsmedel.se: http://livsmedel.se/nyheter/nu-lanseras-100-procent-slavfri-choklad-i-sverige/ och på http://www.tonyschocolonely.com/en/

Facebook
Facebook
INSTAGRAM
LinkedIn
Twitter
Follow by Email
RSS