TILLBAKA PÅ JOBBET-QUICK FIX

Quick fix tips efter pandemin

Dags att återgå till kontoret? Med några enkla steg kan du ge din hud en uppiggande quick fix inför ditt nygamla, sociala liv.

Efter 1,5 år av pandemi har restriktionerna nu lättats och rekommendationen om att jobba hemifrån tagits bort. Därmed har många av oss fått släppa hemmakontoret och återgå till arbetsplatsen enligt de vanliga pre-coronarutierna.

Kul! Men i och med detta inser jag plötsligt också att min ordinarie outfit senaste året varit svårt influerad av ”oversized mys” än business fashion. Och framför spegeln blänger min hud tillbaka mot mig, bortglömd, lysterlös och allmänt opiffig.

Känner du igen dig i detta så låt dig dock inte nedslås. Med följande enkla steg kan du snabbt väcka huden ur sin pandemidvala och få en ny kickstart som med all säkerhet kommer att färga av sig även på ditt självförtroende och personliga ”post-pandemiska” utstrålning.

Det hela börjar med en extra stund i badrummet, direkt efter din ordinarie rengöringsrutin …

1. PEELA

Med en peeling skrubbas mycket av glåmigheten av. Eller rättare sagt så exfolieras gamla döda hudceller och envisa orenheter bort så att nyare, piggare hud lyfts fram. Cirkulationen stimuleras och redan här har din hud fått en helt annan lyster. Tack vare peelingen kan huden också på ett betydligt bättre sätt tillgodogöra sig alla de näringsämnen du härefter ska applicera.

Foto: Shutterstock.

”Vilken peeling ska jag använda?”

Det finns flera olika typer av peelingar på marknaden idag. Typerna kan generellt delas in i huvudkategorierna mekanisk peeling (innehåller små korn som mekaniskt peelar huden), enzympeeling (innehåller enzymer, ofta från frukt) och syrapeeling (exfolierar huden med hjälp av olika syror). Är du osäker på vilken peeling som skulle passa bäst för just din hudtyp? Rådfråga en hudterapeut.

 

2. BOOSTA MED MASK

Syftet med en ansiktsmask är att preparera huden ordentligt med de näringsämnen huden för tillfället är i behov av. Och bäst för att huden ska kunna ta till sig allra mest av alla nyttigheter, är att lägga masken direkt efter en peeling. Vilken mask just du behöver kan avläsas på produkten som ska beskriva vilken hudtyp produkten passar bäst till och vad masken är specialiserad för att åstadkomma. Är du ändå rådvill rekommenderas att prata med en professionell hudterapeut eller någon produktexpert på närmaste kosmetikbutik.

En alldeles underbar trend av idag är ”Sheet Masks” – förpreparerade ansiktsark som viks ut och läggs direkt på rengjord och gärna nypeelad hud. Idag finns en uppsjö av märken, varianter och kvaliteter inom sheet mask-kategorin. Anpassad för hudens specifika behov är de en perfekt qick fix – för hela familjen, om man så vill! Foto: Privat

När du tagit bort överflödet av din närande ansiktsmask kan du applicera ditt dagliga, närande serum efterföljt av din ordinarie ansiktskräm som är till för att bevara din hud i balans, minska yttre påverkan och fuktförlust.

 

3. JÄMNA UT

Avsluta hudvårdsrutinen med en lätt foundation som jämnar ut hudtonen och dämpar eventuell rödblossande hud men också ger ett extra skydd för huden under dagen.

Vid val av foundation, tänk på att välja en produkt som låter huden ”andas”, det vill säga inte täpper till porerna. Välj en produkt som har samma eller aningen ljusare färg än din egen hudton. Detta för att resultatet ska bli så naturligt som möjligt. Har du en torr hud, undvik en allt för matt foundation då den kan framhäva det torra och få din hud att se kakig och onödigt smårynkig ut.

 

4. TILLSÄTT GLOW!

Toucha gärna slutligen med en vacker bronzer (även kallad face color, glob, solpuder …) över ansikte och gärna hals och dekolletage för en frisk look. Lägg på ansiktets högsta punkter.

Tips: Väljer du en duo av bronzer och highlighter så kan du lägga bronzern i skuggiga partier eller där huden behöver en extra solkysst ton och highlightern där ljuset normalt faller om en lampa (eller solen) lyster ner på dig ovanifrån.

 

5. MISTA UNDER DAGEN

En ansiktsmist som ger blixtsnabb återfuktning, skyddar och dämpar rodnad när huden blossar av stress eller temperaturväxlingar, är ovärderlig när du vill hålla huden på gott humör trots ett högt arbetstempo. Ha med dig misten i väskan och mista närhelst huden det behöver, under dagen.

En ansiktsmist är en underskattad vän att ha med under vardagen. Misten på bilden är en collagenmist med C-vitamin från Dr Dennis Gross Skincare men det finns en uppsjö av mister på marknaden. Huvudsyftet är att boosta huden med fukt och välbehövlig näring. Välj en som svarar mot din huds specifika behov. Foto: Ingela Hellqvist

Lycka till och glow with the flow! 

Facebook
Facebook
INSTAGRAM
LinkedIn
Twitter
Follow by Email
RSS