GÖR DIN EGEN SPACKELTAVLA!

Sugen på ett enkelt men ack så roligt pyssel som kan förhöja din inredning eller bli till en superfin gåva? Då ska du läsa vidare. Detta pyssel kan alla göra! Resultat: fantastiskt vackra tavlor. Material: helt vanligt spackel.

Ta en runda ut i förrådet och damma av burken med överblivet spackel. Med detta, en bakgrund att måla på och diverse verktyg kan du nu snabbt och enkelt skapa en unik, stilren och trendig spackeltavla som passar perfekt in i hemmets alla vrår: på väggen, nattduksbordet eller som blickfång i vardagsrummet. Häng med så berättar vi hur du gör!

Att måla tavlor med spackel blir oerhört vackra strukturer. ScribLife visar hur man gör. Foto: Lovisa Hellqvist

Detta behöver du:

  • Kanvas. Dessa finns att köpa i närmsta färg-/hobbyaffär eller leksaksbutik. Eller varför inte återanvända en gammal kanvasmålning du för länge sedan tröttnat på?
  • Spackel.
  • Valfria verktyg. Tips: Har du ingen spatel så går det minst lika bra att ta vad du har hemma. Vi använde en spatel till att stryka ut spacklet med. Mönstret skapade vi med våra bara händer och med en bred kam av plats.

 

Så här gör du:

 

Förbered genom att skydda underlaget.

Applicera spacklet på kanvasen. Ett tips är att pytsa ut spackelprodukt direkt över hela kanvasen. Därefter är det bara att släppa loss din kreativitet när du stryker ut (eller smetar ut med handen) spacklet över tavlan i ett ganska tjockt lager och skapar valfri textur. Släpp loss din kreativitet och testa dig fram.

Prova att göra mönster i tavlan med fingrarna, en tjock kam, en svamp eller baksidan av en pensel … Allt vad du själv kan komma på!

När du känner dig nöjd med resultatet är det bara att låta den färdiga kanvasen lufttorka över natten, eller tills tavlan är helt torr. 

Det är nästan terapeutiskt att leka fram mönster i spacklet. Här har vi använt oss av en spatel, en stor kam och våra egna fingrar. Foto: Lovisa Hellqvist

Hängde du med? Klicka på bilden nedan för en liten film om du vill ta det hela en gång till!

Slutligen … 

Kom ihåg att det här är ett pyssel som alla kan vara med och göra! Det är oerhört enkelt och blir både personligt och vackert.

Vi på ScribLife önskar er alla en härlig pysselstund!

 

Lite behind the scenes …

Med alla menar vi ALLA. Även katten Slash tyckte detta pyssel var väldigt spännande. Han såg till att vara med på nästan varenda bild …

 

 


Av Lovisa Hellqvist, ScribLife Magazine

Facebook
Facebook
INSTAGRAM
LinkedIn
Twitter
Follow by Email
RSS