Olja mot finnar?

shutterstock_369387737

Det är inte säkert att du för alltid är befriad från blemmor eller finnar, bara för att du lämnat ungdomsåren. Dessa små utslag kan dyka upp när som helst och då är det lätt att ta till panikartade åtgärder, där framför spegeln, som klämning och uttorkande aknemedel. Men låt bli det! Det kan göra saken värre och ge mer bestående problem med bakterietillväxt och fula små ärr som följd. Och det är ju väldigt onödigt, särskilt om dina utslag från början bara beror på att din hudyta har blivit torr och oelastisk.

Även om du inte har en torr hudtyp kan det översta hudlagret i din hud av olika orsaker torka ut tillfälligt vilket bidrar till att porerna täpps till så att hudens eget finurliga insmörjningssystem förhindras att fungera som det ska. Det sebum (hudens eget fett) som är till för att hålla huden mjuk och smidig, kommer då inte upp till ytan utan kapslas in och bildar små hudfärgade kvisslor/blemmor. Får det fortsätta utan åtgärd kan dessa små prickar bli kraftigare, bli röda och inflammerade och i vissa fall övergå i akne.

MOTA BLEMMORNA MED KOKOSNÖTSOLJA!

Nästa gång du får ett utbrott av småfinnar/blemmor, testa att tänka tvärt om istället. Vårt bästa tips är att först prova behandla huden på mildast tänkbara vis – med ren koksnötsolja!

Gör så här: Rengör huden på kvällen med en mild rengöring (får gärna innehålla peelingkorn som försiktigt avlägsnar gamla, döda hudceller och orenheter) och smörj sedan in huden med ren, kallpressad kokosnötsolja som får ligga kvar under natten. Kokosnötsoljan är nämligen en fantastisk återfuktare. Dess fettsyror liknar kroppens egna vilket gör att den tas upp av huden och gör den fantastisk mjuk och smidig – utan att lämna en fet känsla på ytan.

Är du riktigt torr kan du använda kokosnötsoljan även på dagen. Men känns det för oljigt så kan du med fördel istället välja en dagkräm som skyddar mot fuktförlust och skyddar huden dagtid. Använder du makeup så välj alltid hudvårdande makeupprodukter som låter huden andas. Makeupen får också gärna skydda mot såväl UV-ljus som fria radikaler. Marknaden idag är full av hudvårdande, bra makeupprodukter i olika prisklasser, så ställ krav. Applicera aldrig något som täpper till porerna eller försätter din hud i obalans!

Slutligen. Som du säkert vet berättar huden något om hur kroppen mår på insidan. Livssituationer som ger störd eller för lite sömn och negativ stress kan göra det lite svårare för huden att hålla sig i trim och dessa saker kan vara svåra att ändra på över en natt. Men här kan kokosnötsolja vara ett sätt att hjälpa huden på traven. Och kom ihåg: huden behöver tid att reparera sig. Det kan ta några dagar innan huden är återställd efter en obalans. Hav tålamod!

Lycka till!

SCRIBLIFE-FAVORIT!

KNOW IT OIL
från VMV HYPOALLERGENICS
 know-it-oil_500x500

Ren, kallpressad, 100 % ekologisk kokosnötsolja som kan användas till både ansikte och kropp, till hela familjen. Oljan ger en fantastisk återfuktning, hjälper till i hudens egen reparationsprocess och har antiseptisk och inflammationshämmande verkan. Tack vare att kokosnötsoljans fettsyror liknar kroppens egna så tas den snabbt upp av huden varpå huden blir fantastiskt mjuk utan att bli det minsta kladdig eller oljig.

VMV Hypoallergenics finns bland annat köpa på eleven.se och flera andra utvalda nätbutiker i Sverige. Läs mer om VMV Hypoallergenics här.

Facebook
Facebook
INSTAGRAM
LinkedIn
Twitter
Follow by Email
RSS

Lämna ett svar