Sommarkläderpanik …

sommarkläderpanik
Black & white … Winter meets summer … Är de här skorna ens moderna längre?

Dagarna fullkomligt rusar iväg! Det som nyss var mitten av april, då det gick alldeles utmärkt att växla skinnstövlar med vita addidas och  de gummisvarta jeansen passadetill allt, har plötsligt blivit 3 juni med högsommarvärme och gassande sol som kräver(!) blottande av (blåvita) ben och armar med tunna andas-material och ljusa kulörter – plagg som uppenbarligen tagit sitt pick och pack och dragit från min garderob under vintern. Man kan undra om jag ens hade några sommarkläder förra sommaren? Vad gick jag omkring i då?? Pyjamas??!

Helt naturligt skapade detta ett självklart akutläge igår. Måste ha något som motsvarar både sommarvärmen och min stil – och min förändrade kropp som chockartat nog har fått sig en och annan ny grop sedan förra sommaren …

Fick fem minuter över igår (varför har man alltid bara fem minuter på sig?) och sladdade in på närmaste köpcentrum i hopp om att finna något snabbt. Men detta köpcentrum måste vara Sveriges i särklass mest menlösa. Knasterstorrt utbud. Och detta trots att tre av de mest kända klädkedjorna finns representerade här … Hittar i-n-g-e-n-t-i-n-g. Men det måste också vara något globalt fel på årets mode. Söker sommarkläder. Sommarkänsla. Alltså härliga material, ljusa färger, något som fladdrar snyggt i vinden och inte ger svettlägg vid minsta ansträngning. Finner istället mestadels tjocka eller supertunna, glansiga finmaterial i murriga höstfärger eller psykadeliska mönster. Antifigurfrämjande. Inget för en som fött tre barn, och inget att stoltsera med på varken segelbåt eller badstrand heller, för den delen.

”Sommarkläder, sommarkläder, sommarkläder” … Och nu ska jag göra er besvikna: jag hittade ingenting. Så för att återta kontrollen gick jag hem och googlade och fann som vanligt att bästa stilen är självklart den dyraste. Från de där fantastiska, inspirationsbutikerna jag följer på instagram. Det är bara så. Borde nog börja sy själv, så jag får det som jag vill ha det. Eller skola om till aktiemäklare. Nej, tacka vet jag inredning. Där kan man måla, spika – och spraya! – om möblerna får skavanker eller blir trista och behöver byta stil. 🙂 Du har väl kollat in tipsen från vår inredningsexpert under Hem&Inredning? Något att pyssla med när solen i helgen, ifall solen går i moln. Så länge så letar jag vidare efter sommarkläder. (Borde inte sommarrean börja snart?)

Fridens Liljor!

Facebook
Facebook
INSTAGRAM
LinkedIn
Twitter
Follow by Email
RSS

Lämna ett svar