DET ÄR OKEJ!

GOOD ENOUGH_3

Tittar ut genom fönstret och ser att löven börjar ändra färg på allvar. Den här helgen blir det till att befästa höststämningen med att baka äppelpaj och (ännu bättre) blåbärsbullar!!Ska jag nu vara helt ärlig så, ja, jag köper ingredienserna. Svenska äpplen och frysta, (ekologiska) blåbär. Vårt unga lilla äppelträd med sommarfrukter fick inte tillräckligt många äpplen för att det skulle räcka ända till hösten. Och så hanns det inte ut med bärplockaren i skogen i år – heller … Men visst kan det få vara okej? Snälla, säg att det är okej!

Jag har förresten en väninna som ett år inte hann baka pepparkakor med sina småttingar till jul. Varpå hon hade det-stora-pippibaket EFTER jul istället. Ja, varför inte? Barnen älskar ju pepparkakor och älskar att baka och så länge de är små och inte har stenkoll på traditioner och så länge julljusstaken forfarande tindrar i fönstret, är det väl inte för sent att ösa på med lite extra julfeeling? Oj, vad jag har lärt mig mycket av att umgås med den väninnan!

Men nu ska vi inte snacka jul. Jag älskar julen och därför vill jag spara på den konfekten. För än är det ”bara” höst. Härlig höst. Frisk hög luft. Färgprakt i naturen. Och, förhoppningsvis, massor av stickade tröjor, vantar och mössor ute i butikerna. Bästa sättet att fira hösten är att shoppa nytt och helst stickat! (Men stickar gör jag inte heller själv. Ambitionen finns där men inte tiden och inte – fingerfärdigheten…)

Med detta vill jag bara hälsa alla ScribLife-läsare att: det är okej! Jag är bra på så mycket annat. DU är bra på så mycket annat! Och i vår tid måste vi prioritera. Prioritera oss själva och de vi älskar. Prioritera att få lite tid över för paus och eftertanke. DÄRFÖR är det okej att låta saker och ting få vara good enough!

En riktigt fin helg önskar vi er alla!

Facebook
Facebook
INSTAGRAM
LinkedIn
Twitter
Follow by Email
RSS

Lämna ett svar