BÄSTA TIDEN FÖR ”BLOCKET-FYND” TILL DIN TRÄDGÅRD!

 

Trodde du att det var slut på trädgårdspyssel för säsongen? Då ska du tänka om för enligt inrednings- och pysselproffset(!) Anna Lindström är det nu det gäller.Nu är nämligen bästa tiden att fynda trädgårdsgrejer second hand. Häng med på hur Anna fixade kvarterets snyggaste gungställning:

”Minstingen härhemma älskar att gunga! . . . ”

Gungställning_Ingela_rätt
Trött, sliten gunga – med potential!

En gammal gungställning blev därför vårt ultimata trädgårds-fynd i år. Dock hade den en hel del skavan-ker men skavanker betyder bara lite mer jobb med ett mycket mer personligt resultat.

Så – dags att kavla upp ärmarna och börja jobba!

 

SÅ HÄR GJORDE JAG:

Gungställning_färg1För att försäkra mig om att färgen verkligen skulle fästa, ruggade jag upp ytan på hela s
tällningen med ett fint sandpapper.

Därefter målade jag den två varv med svart metallfärg. Jag behöll tandemgungan som, också den, svartmålades med sitsar allt. De två hänggungorna byttes ut mot 2 st nya trägungor inköpta på en leksaksaffär för 129 kr/st men istället för att använda de medföljande repen knöt jag upp dem med ett rejält svart rep istället. På så sätt blir hela gungställningen mer enhetlig och träet i gungorna hamnar i fokus.

FLER TIPS!

– För att sätta ytterligare prägel på din gungställning kan du byta ut en av gungorna mot en pinnstolsgunga. Det är ”bara” att ta en gammal pinnstol (med eller utan armstöd), såga av benen och borra fyra hål efter sidorna och trä igenom snören (låt de två bakre vara lite längre för den rätta lutning). Häng upp och gunga!

– Är du snickarkunnig och vill göra det hela ännu mer genomarbetat? Snickra ihop två nya sitsar till tandemgungan så att även de blir av trä, enhetligt med de andra trägungorna.

PROVA DU OCKSÅ!

Att renovera gungställning var både superenkelt och roligt – med ett jättefint resultat. Är det roddigt att ordna släp för att forsla hem en gungställning köpt på Blocket eller någon second hand, så fråga runt i grannskapet. Många gungställningar blir stående till ingen nytta i trädgårdar där barnen vuxit upp. I så fall behövs bara lite bärhjälp av ett par långa, starka personer för att få hem den! 🙂

Gungställning_2
Att renovera gungställning var både superenkelt och roligt – med ett så här fint resultat. Prova gärna själv!

Lycka till!

Av Anna Lindström

 

Facebook
Facebook
INSTAGRAM
LinkedIn
Twitter
Follow by Email
RSS

Lämna ett svar