FEMKAMP MOT CELLULITER

De allra flesta har celluliter och vi på ScribLife förespråkar ett större accepterande av hur kroppen faktiskt ser ut; att kvinnan är kurvig och att huden på kurviga lår och stuss är varierad. Men ibland blir celluliterna besvärande och har de plötsligt dykt upp från ingenstans kan de ibland till och med kännas svåra att acceptera . . .

Celluliter är dock knepiga att bli av med. Skönhetsbranschen erbjuder dyrbara, komplicerade metoder men det finns möjlighet att ta saken i egna händer, för den som inte vill eller har råd eller ser sina besvär som så jättestora att en kur på salong är nödvändig.

5 STEG FÖR JÄMNARE HUD

Vad du behöver är en skopa tålamod, ett par riktigt bra kroppsprodukter och en portion motivation till att se över dina vanor. Här följer ScribLifes tips i fem steg för hur du själv kan minska och motverkar celluliter:

1. MOTION

”Jaha, då var vi där igen. Ständigt detta påtalande att man måste börja träna …” Är du ingen träningsmänniska så tänk ut vad du gillar att göra och gör det till din träning. Gillar du att dansa? Dansa! Lägg in ”30 min. dans” i din kalender, ett par gånger i veckan, sätt på din bästa musik därhemma och ge dig hän! Superbra motion. Gillar du att ta en fika med väninnan? Ta med henne och en god fruktsallad, på en skogspromenad! Eller varför inte göra 30 minuter av din lunch till din hälsotid? En regelbunden ”lunch-promening” i närområdet gör susen mot både stress och celluliter! Summa summarum: för den som inte har träningen i blodet vill vi bara säga: tänk att all rörelse är bra. Och ju varmare och flåsigare den gör dig, desto bättre. Viktigast mot celluliter är regelbundenheten. Så gör plats för flås i din veckokalender.

2. SE ÖVER DITT SALTINTAG

Salt binder vätska till kroppen, inte minst till underhuden, och överdrivet saltingag är en bidragande orsak till att celluliter och ödem bildas. Kroppen behöver salt men vi får i oss alldeles tillräckligt genom vår vardagliga kost, så något extra salt är bara onödigt vätskebindande och på många sätt ohälsosamt för hela kroppen.

3. MINSKA PÅ SOCKRET

Socker binder fett. Fett lagras i underhuden. Celluliter är (enkelt förklarat) ihopklumpat underhudsfett … Socker är alltså ett gissel i detta sammanhang. Dessutom triggar det inflammationer i kroppen och inflammationer lägger i sin tur grund för en hel del riktigt besvärliga åkommor framöver. Med andra ord några riktigt bra anledningar till att dra ner ordentligt på sockerintaget.

4. SKRUBBA

En riktigt bra kroppspeeling är en peeling som effektivt men skonsamt polerar bort de gamla, döda, torra hudcellerna och orenheterna som vägra släppa taget om hudytan – och helst även återfuktar och lugnar huden i samma veva. En bra peeling verkar också för att stimulera utrensningsprocessen i huden. (Värt att kolla upp produktens egenskaper alltså.) Att skrubba och massera ökar också cirkulationen i huden vilket är ett viktigt steg för att hjälpa huden att motverka celluliterna.

5. SMÖRJ

Serum och vissa naturliga oljor är de hudvårdsprodukter som bäst kan tas upp av huden och kan göra nytta på djupet. Det finns kroppsserum och kroppsoljor som är anpassade för att stimulera utrensning och uppstramning av huden i syfte att motverka bland annat celluliter. Här krävs tålamod med regelbunden (daglig) smörjning/massage. I veckor. Smörj in direkt efter skrubbning så når du bäst resultat.
Saker som kan trigga obalanser i kroppen, som celluliter, är även ohälsosam, långvarig stress och brist på sömn. För en mamma och/eller karriärkvinna kan detta vara svårast att styra över. Men klandra dig inte! Kroppen är fantastisk på att ta igen sig. Börja med de fem punkterna här ovan så kanske sömnen förbättras och glöm inte att motion dessutom har förmåga att motverka stress.

Lycka till!

Facebook
Facebook
INSTAGRAM
LinkedIn
Twitter
Follow by Email
RSS