ANNA TIPSAR: GÖR DIN PERSONLIGA BOKSTAVSTAVLA

DIY bokstavstavla_pyssel

Det bästa med höstrusk är alla chanser att stanna inne för trevligt hemmafix och pyssel. När dina hyllor börjar vara fyllda till brädden av flörtkulsgubbar och trolldegstroll, varför inte göra som vår inredningsexpert Anna Lindström och designa en egen, pedagogisk bokstavstavla till barnens rum? Låt barnen vara med och hitta bokstäver så blir det hela till ett både lärorikt och roligt familjeprojekt!

Det här behöver du:

  • Tavelram (gammal eller ny)
  • Ett ark färgat bakgrundspapper
  • En hög med tidningar och reklamblad
  • Sax
  • Limstift

SÅ HÄR GÖR DU:

1. Skrota fram en gammal tavelram (går självklart bra att köpa en ny eller fynda en på närmaste loppis!)

2. Välj en färg på bakgrunden som passar rummet där tavlan ska hänga. Färgen till min tavla på bilden är köpt på Panduro.

3. Ta fram en hög med tidningar och reklamblad och en sax(!) och sätt igång att hitta och klippa ut bokstäver.

4. När du har klippt ut alla bokstäver (vilket kan ta ett tag … tålamod!) så är det bara att limma fast dem på bakgrundspappret, sätt in allt i ramen, hänga upp – och njuta av stoltheten över din alldeles unika, egendesignade tavla!

FLER TIPS!

Är barnen lite större? Byt ut alfabetet mot viktig livsvisdom istället: ”Behandla alltid andra som du själv vill bli behandlad”. Eller mitt favoritcitat av Astrid Lindgren: ”Ge barnen kärlek, mera kärlek och ännu mera kärlek, så kommer folkvettet av sig själv.” För vad passar bättre i ett barnrum än det?

 
Lycka till med din tavla!,
önskar Anna Lindström.
 
 
Facebook
Facebook
INSTAGRAM
LinkedIn
Twitter
Follow by Email
RSS

Lämna ett svar